Börja spela golf

Börja spela golf

 

 

 

Enklare att börja spela golf 

Nybörjarkursen är en utbildning i golfens olika delar. Du utbildas förberedande för att kunna träna och spela golf på egen hand. Efter avklarade prov får du ett godkännande av din tränare.

 

Grönt Kort

I golf har Grönt Kort varit likställt med "Körkort för golf". Men det finns inget Grönt Kort idag, utan efter avklarade prov hos tränare blir du inlagd i GIT (Golfens IT-System). Efter kursen behöver du lösa ett medlemskap i en golfklubb ansluten till Svenska Golfförbundet. I utbildningen ingår det också att du behöver kunna en del regler och golfvett för att få spela golf. Nedan hittar du även Övningsuppgifter som vi gärna ser att ni tittar igenom.

Godkännande eller det s.k. "gröna kortet" innebär att du får hcp 54, det får du genom att göra ett spelprov med en vän/fadder. Spelprovet spelas från 150 meters markeringen på par 4 & par 5 hål och från röd tee på par 3 hålen. När du klarat att gå på 45 slag eller bättre på 9 hål är spelprovet avklarat, men du behöver klara ytterligare spelprov från röd tee för att få officiellt hcp 36.

 

Studiematerial: regler och golfvett

 


 

 

 

Nybörjarutbildning (Grönt Kort)


Träna och lär dig golf i grupp.
Vi går igenom alla momenten för att du skall kunna komma igång och njuta av golfens härliga värld.
Max 8 Personer/ Grupp

 

Datum:

Kommer snart

 

Pris: 2195 kr/person